Ticker

6/recent/ticker-posts

Computer IT questions with answers.


1.What is the name given to a network designed to allow communication within an organization?

Ans.Intranet✔️

2.Apple, HP, and Microsoft were all started in what sort of building?
Ans.A garage✔️

3.What sort of animal is Tux, the official mascot of the Linux operating system?
Ans.Penguin✔️

4.In July 2017, Adobe Systems made headlines by announcing it was going to phase out which plug-in by the end of 2020?
Ans.Flash Player✔️

5.What does the acronym BIOS stand for?
Ans.Basic Input-Output Services✔️

6.Which letter do your press with the 'control button' to select the contents of an entire web page?
Ans.The letter 'A'✔️

7.Which digital currency is the most well known cryptocurrency?
Ans.Bitcoin✔️

8.What term is used for a network security system that prevents unauthorized access to or from a private network?
Ans.Firewall✔️

9.What is the name of the well known spreadsheet software developed by Microsoft?
Ans.Excel✔️

10.For what does the acronym IT stand?
Ans.Information Technology✔️

11.Which university was Mark Zuckerberg attending when he launched Facebook?
Ans.Harvard✔️

12.What does the acronym LCD stand for?
Ans.Liquid Crystal Display✔️

13.Which web browser is run by the Mozilla Corporation?
Ans.Firefox✔️

14.What is the meaning of ‘CC’ with reference to E-mail?
Ans.Carbon copy✔️

15.Which company in 2001, overtook Compaq as the largest supplier of home-use PCs?
Ans.Dell✔️

16.Presto is the layout engine for which browser?
Ans.Opera✔️

17.What did Niklas Zennstrom and Janus Friis found?
Ans.Skype✔️

18.Who is considered to be The Father of Artificial Intelligence?
Ans.John McCarthy✔️

19.How many bits are there in a byte?
Ans.8✔️

20.What was was created in March 2006 by Jack Dorsey?
Ans.Twitter✔️


                 Best of luck
                   Haseen Haider 
(behanhaseen12@gmail.com)

Post a Comment

0 Comments